Tăiați ceapa și ardeiul gras și căliți-le 5-6 minute în uleiul încins, amestecând continuu până se înmoaie și ceapa devine ușor sticloasă.
Condimentați cu sare, piper și cimbru uscat după gust. Turnați vinul și lăsați ceapa să fiarbă cam 10 minute, apoi puneți sucul de roșii, amestecați și stingeți focul.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei o tavă potrivită ca mărime.
Curățați cartofii, tăiați-i rondele, presărați cu sare, piper și cimbru și așezați rondelele pe fundul tăvii.
Turnați ceapa călită peste rondele de cartofi.
Stropiți păstrăvul cu sucul de lămâie și condimentați-l cu sare, piper și cimbru, apoi puneți-l în tavă peste stratul de ceapă.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu (sau cu hârtie de copt) și dați-o la cuptor pentru 20 de minute.
După acest timp, încercați cu o furculiță să vedeți dacă sunt gata cartofii. Dacă nu sunt gata, acoperiți la loc cu folia de aluminiu și mai lăsați tava la cuptor încă 10-15 minute.
Când cartofii sunt pătrunși, îndepărtați folia de aluminiu, și mai lăsați tava la cuptor încă 10 minute să se rumenească puțin păstrăvul.
Serviți mâncarea cât e caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.