Spălați lintea și puneți-o la înmuiat cu o oră înainte să vă apucați de gătit.
Puneți uleiul în vasul aparatului și porniți multicookerul pe funcția "Sauté".
Căliți cârnații timp de 4-5 minute întorcându-i din când în când să se rumenească pe toate părțile.
Între timp curățați și tăiați mărunt legumele.
Scoateți cârnații și păstrați-i acoperiți să se mențină calzi.
În grăsimea lăsată de cârnați, sotați legumele împreuna cu boiaua de ardei timp de 5-7 minute.
Turnați apa, adăugați lintea (scursă de apa în care a stat), cârnații și condimentele: sare, piper, cimbru uscat, după gust.
Folosiți programul DIY (manual) al multicookerului setând temperatura la 125 de grade și timpul la 20 de minute.
Când aparatul vă anunță că timpul a expirat, deschideți capacul, adăugați sucul de roșii și setați programul la 120 de grade și timpul la 10 minute.
Când termină de gătit, aparatul vă anunță printr-un sunet, apoi trece automat în programul de menținere la cald a mâncării.
Serviți mâncarea de linte cu cârnați caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt.