Go Back
+ servings
Rulada cu serbet de trandafiri
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ruladă cu șerbet de trandafiri

Ruladă cu șerbet de trandafiri. Un desert fin și delicios, potrivit pentru orice sărbătoare în familie.
Preparare30 minutes
Gătire15 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10

Ingrediente

Am folosit tava din dotarea aragazului - aprox. 40x40 cm

    blatul

    crema

    • 250 g șerbet de trandafiri (sau cu orice altă aromă)
    • 500 g mascarpone la temperatura camerei
    • sucul de la ½ de lămâie

    decor

    • 400 ml smântână pentru frișcă (min 30% grăsime)
    • 2 linguri rase zahăr pudră
    • boboci de trandafiri uscați
    • frunzulițe proaspete de mentă

    Mod de preparare

    Blat de ruladă

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
    • Puneţi ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 10 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
    • Încorporați făina, apoi turnați compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 15-20 minute. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios.
    • Desprindeţi cu grijă blatul de hârtia de copt. Dacă este nevoie ajutați-vă de o paletă mai lată. După ce l-ați desprins, rulați blatul cât mai strâns în aceeași hârtie în care l-ați copt. Eventual, fixați sulul cu câteva elastice, apoi lăsați blatul sa se răcească așa, rulat cât timp vă ocupați de umplutură.

    Crema de mascarpone cu șerbet

    • Mixați brânza mascarpone cu șerbetul și sucul de lămâie până când aveți o cremă omogenă.

    Asamblare

    • Desfaceţi cu grijă blatul, întindeţi crema de șerbet în strat uniform, având grijă să păstraţi pe una din margini cam 2 cm liberi, fără cremă.
    • Rulaţi blatul cu marginea lăsată liberă către exterior.
    • Aşezaţi rulada pe un platou şi daţi-o la rece cât timp vă ocupaţi de frișca pentru decor.

    Decor

    • Frişca trebuie să fie rece înainte să o bateți. Asiguraţi-vă că a stat cel puţin 3 ore la frigider şi de asemenea, castronul şi telurile mixerului ar trebui să fie reci. E bine să le ţineţi şi pe ele cel puţin 30 de minute la frigider.
    • Bateţi frişca cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră întâi la viteză mică, apoi puteţi mări viteza şi bateţi doar până când frişca s-a întărit şi nu mai cade de pe teluri. Nu bateţi mai mult, pentru că riscaţi să se transforme în unt.
    • Decorați rulada cu frișcă. Folosiți un poș, dacă aveți. Presărați deasupra boboci de trandafiri și frunzulițe de mentă.
    • Rulada se păstrează la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire. Nouă ni s-a părut mult mai bună a doua zi.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!