Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță
Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță, o rețetă cu ingrediente la îndemână, pe cât de ușoară pe atât de gustoasă.
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3 porții
Calories: 377kcal
- 3 cartofi fierți și răciți
- 100 g brânză de burduf
- 100 g șunculiță la alegere
- 50 g cașcaval
- 1-2 caței de usturoi
- mărar proaspăt
- ½ linguriță boia de ardei (dulce, iute, afumată)
- sare și piper după gust
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tava potrivită ca mărime.
Cartofii fierți și răciți se taie în jumătăți și se scobesc în interior folosind o lingură. Lăsați o margine cam de 1 cm de jur împrejur.
Tăiați șunculița cubulețe mici și rumeniți-le într-o tigaie antiaderentă timp de câteva minute.
Amestecați miezul scobit de la cartofi cu brânza de burduf, șunculița și condimentele. Umpleți jumătățile de cartofi cu acest amestec.
Presărați cartofii umpluți cu cașcavalul ras și dați tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute până când sunt frumos rumeniți.
Cartofii umpluți cu brânză de burduf și șunculiță se servesc calzi, alături de o salată.
Calorii: 377kcal | Carbohidrați: 35g | Proteine: 22g | Grăsimi: 17g | Colesterol: 65mg | Fibre: 4g | Zahăr: 4g