Go Back
+ servings
Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță

Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță, o rețetă cu ingrediente la îndemână, pe cât de ușoară pe atât de gustoasă.
Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3 porții
Calories: 377kcal

Ingrediente

  • 3 cartofi fierți și răciți
  • 100 g brânză de burduf
  • 100 g șunculiță la alegere
  • 50 g cașcaval
  • 1-2 caței de usturoi
  • mărar proaspăt
  • ½ linguriță boia de ardei (dulce, iute, afumată)
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tava potrivită ca mărime.
  • Cartofii fierți și răciți se taie în jumătăți și se scobesc în interior folosind o lingură. Lăsați o margine cam de 1 cm de jur împrejur.
  • Tăiați șunculița cubulețe mici și rumeniți-le într-o tigaie antiaderentă timp de câteva minute. 
  • Amestecați miezul scobit de la cartofi cu brânza de burduf, șunculița și condimentele. Umpleți jumătățile de cartofi cu acest amestec. 
  • Presărați cartofii umpluți cu cașcavalul ras și dați tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute până când sunt frumos rumeniți.
  • Cartofii umpluți cu brânză de burduf și șunculiță se servesc calzi, alături de o salată.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 377kcal | Carbohidrați: 35g | Proteine: 22g | Grăsimi: 17g | Colesterol: 65mg | Fibre: 4g | Zahăr: 4g