Chec cu unt de arahide și merișoare confiate
Rețeta de chec cu unt de arahide și merișoare confiate. Un desert de post cu o textură umedă și ciocolatoasă care va fi pe gustul tuturor.
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Deserturi de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 chec
Calories: 2798kcal
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în forma de chec.
Puneți într-un bol ingredientele uscate (mai puțin fulgii de migdale pe care îi vom pune deasupra) și le amestecați.
Turnați ingredientele lichide, peste cele uscate.
Mixaţi la robot sau un mixer de mână ca să se dizolve zahărul şi să introduceţi un pic de aer în compoziţie.
Turnați compoziția în forma de chec, nivelați și presărați deasupra fulgii de migdale.
Dați checul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Lăsați checul să se răcească timp de 10 minute în formă, apoi îl scoateți pe un grătar ajutându-vă de hârtia de copt.
Lăsați checul să se răcească foarte bine înainte să îl feliați.
Calorii: 2798kcal | Carbohidrați: 466g | Proteine: 49g | Grăsimi: 96g | Fibre: 32g | Zahăr: 225g