Go Back
+ servings
Chifteluțe de năut la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 11 votes

Chifteluțe de năut la cuptor

Chifteluțe de năut la cuptor, o variantă mai comodă și mai sănătoasă a rețetei originale de falafel.
Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Așteptare12 hours
Timp total25 minutes
Categorie: Aperitive, Retete de post
Cuisine: araba
Porții: 25 chifteluțe
Calories: 40kcal

Ingrediente

  • 250 g năut crud
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt - după gust
  • 1 lingură făină (la nevoie)
  • ½ linguriță chimen măcinat
  • sare și piper după gust
  • puțin ulei pentru uns mâinile

Opțional mai puteți adăuga în compoziție:

  • coriandru măcinat
  • ardei iute
  • pastă de susan (tahini)

Mod de preparare

  • Puneți năutul la înmuiat pentru cel puțin 12 ore (de exemplu de seara până dimineața)
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Scurgeți bine năutul de apă și puneți-l în blender sau robot împreună cu toate celelalte ingrediente din listă. Mixați până obțineți o pastă omogenă.
  • Ungeți palmele cu foarte puțin ulei și modelați chifteluțe cât doriți de mari. Dacă nu reușiți să formați o chifteluță care să își păstreze forma, atunci e semn că trebuie să adăugați o lingură de făină care să lege mai bine compoziția.
  • Așezați chifteluțele în tavă pe măsură ce le formați. Dați tava la cuptor pentru 20 de minute. Chifteluțele se vor rumeni doar pe partea care e în contact cu tava. Deschideți cuptorul și întoarceți chifteluțele pe cealaltă parte. Coaceți încă 10 minute sau până când sunt frumos rumenite.
  • Serviți falafelul cald sau rece cu hummus, sos de iaurt, turte crocante sau alături de o salată. 

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 40kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 2g | Grăsimi: 1g | Fibre: 1g | Zahăr: 1g