Dacă folosiţi bame proaspete, tăiaţi-le codiţele lemnoase.
Opăriţi bamele timp de 5 minute în aproximativ 1 litru de apă în care aţi pus cam 3 linguri de oţet şi un praf de sare.
Scurgeți bamele şi clătiţi-le cu apă rece. În acest fel vor păstra o culoare frumoasă.
Într-o tigaie, puneți uleiul la încins și căliţi ceapa şi ardeiul gras tăiate cubuleţe.
Turnați o ceşcuţă de apă şi lăsaţi legumele să fiarbă înăbușit cam 10 minute.
Adăugaţi sucul de roşii şi lăsaţi să mai fiarbă 5 minute, apoi puneţi şi bamele în tigaie. Bamele le puteți pune întregi, sau tăiate rondele, după cum doriți. Eu le-am tăiat de data aceasta.
După 5 minute, adăugați și bulgurul spălat în prealabil în apă rece.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic cam 10-15 minute, amestecând din când în când să nu se prindă de tigaie.
Serviţi mâncarea de bame cu bulgur caldă sau rece, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.