Go Back
+ servings
Mancare de bame cu bulgur
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Mâncare de bame cu bulgur

Preparare20 mins
Gătire30 mins
Timp total50 mins
Categorie: Feluri de baza, Retete de post
Porții: 4

Ingrediente

  • 200 g bame (ale mele au fost congelate)
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras (de preferat roșu)
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri oțet
  • 100 g bulgur
  • 150 g sos sau suc de roșii (de preferat cu pulpă)
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Dacă folosiţi bame proaspete, tăiaţi-le codiţele lemnoase.
  • Opăriţi bamele timp de 5 minute în aproximativ 1 litru de apă în care aţi pus cam 3 linguri de oţet şi un praf de sare.
  • Scurgeți bamele şi clătiţi-le cu apă rece. În acest fel vor păstra o culoare frumoasă.
  • Într-o tigaie, puneți uleiul la încins și căliţi ceapa şi ardeiul gras tăiate cubuleţe. 
  • Turnați o ceşcuţă de apă şi lăsaţi legumele să fiarbă înăbușit cam 10 minute.
  • Adăugaţi sucul de roşii şi lăsaţi să mai fiarbă 5 minute, apoi puneţi şi bamele în tigaie. Bamele le puteți pune întregi, sau tăiate rondele, după cum doriți. Eu le-am tăiat de data aceasta.
  • După 5 minute, adăugați și bulgurul spălat în prealabil în apă rece. 
  • Lăsaţi să fiarbă la foc mic cam 10-15 minute, amestecând din când în când să nu se prindă de tigaie. 
  • Serviţi mâncarea de bame cu bulgur caldă sau rece, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!