Go Back
+ servings
Pulpa de ied la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Pulpă de ied la cuptor cu legume

Preparare15 mins
Gătire2 hrs
Timp total2 hrs 15 mins
Porții: 4

Ingrediente

  • 1.5 kg carne de ied (pulpă)
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 2 ardei gras
  • 6 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei
  • sare, piper, semințe de chimen, cimbru, rozmarin-după gust

pentru marinadă

  • 150 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de muștar
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • rozmarin proaspăt
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Puneți la un loc într-un vas toate ingredientele pentru marinadă (cu usturoiul trecut prin presă) și amestecați să se omogenizeze și să se întrepătrundă aromele. 
  • Dacă folosiți un aparat de vidat, puneți carnea în punga, turnați marinada, frecați puțin să se distribuie pe toată suprafața cărnii, apoi vidați și sigilați punga. Lăsați carnea la marinat într-un loc răcoros, dar nu la frigider, timp de 3 ore.
  • Dacă nu folosiți un aparat de vidat, puteți folosi o punga cu zip în care să păstrați carnea sau o cutie de plastic cu capac. Lăsați carnea la marinat cel puțin 8 ore, într-un loc răcoros. Dacă o păstrați la frigider, va trebui să lăsați carnea 1-2 ore pe blatul din bucătărie pentru a ajunge la temperatura camerei. Nu băgați carnea rece direct la cuptor!
  • Aprindeți cuptorul la 170 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime. Asta doar pentru a avea mai puțin de frecat ulterior, când va trebui să spălați vasele.
  • Prelingeți un fir de ulei peste legumele curățate și tăiate bucăți mari, apoi le condimentați cu ingredientele din listă sau cu cele care vă plac vouă.
  • Puneți pulpa de ied peste legumele din tavă și turnați peste ea restul de marinadă care a rămas în pungă sau în vas. 
  • Acoperiți cu o folie de aluminiu și dați tava la cuptor pentru 2 ore. Îndepărtați folia, măriți temperatura cuptorului la 200 de grade și mai lăsați friptura la cuptor încă 20-30 de minute ca să se rumenească deasupra.
  • Serviți friptura de ied caldă, alături de o salată de primăvară cu multă ceapă verde și ridichi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!