Go Back
+ servings
Salata de paste verzi cu legume
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Salată de paste verzi cu legume

Preparare15 mins
Gătire10 mins
Timp total25 mins
Categorie: Feluri de baza, Retete de post
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 360 g paste cu spanac (sau alt tip de paste)
  • 250 g ciupeci Champignion
  • 100 g măsline Kalamata
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • 1-2 gogoșari în oțet
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline (2 pentru ciuperci, 1 în salată)
  • 1-2 linguri suc de lămâie (după gust)
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Puneți pastele la fiert în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Căliți ciupercile în 2 linguri de ulei de măsline în care ați pus 1 cățel de usturoi trecut prin presă. Dacă ciupercile sunt micuțe, lăsați-le întregi. Dacă sunt mai mari, tăiați-le sferturi sau jumătăți.
  • Tăiați gogoșarii fășii sau cuburi, după cum doriți.
  • Când pastele sunt fierte, scurgeți-le bine de apă, adăugați o lingură de ulei de mășline, amestecați și lasați-le să se răcorească puțin.
  • Adăugați peste paste restul legumelor, suc de lămâie, sare și piper după gust.
  • Presărați salata cu pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți.
  • Salata de paste verzi cu legume e bună și călduță, dar și rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!