Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă de chec.
Tăiați caisele cuburi nu prea mici și presărați-le cu o lingură de făină. În acest fel nu se vor duce la fund atunci când le adăugăm în compoziție.
Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri
Adăugați zahărul și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
Adaugați untul topit și răcit, gălbenușurile, vanilia și coaja de lămâie și omogenizați.
Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri.
Adăugați cam ¾ dincuburile de caise și amestecați ușor să se distribuie în aluat.
Turnați compoziția în forma de chec, nivelați și deasupra puneți restul de caise.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine copt checul.
Scoateți checul din formă cât e cald, ajutându-vă de marginile hârtiei de copt. Îndepărtați hârtia și lăsați checul să se răcească pe un grătar.
Fiind foarte fraged, este bine să feliați checul după ce s-a răcit complet. Opțional, se poate pudra cu zahăr.