Go Back
+ servings
Chec pufos cu caise
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 14 votes

Chec pufos cu caise, simplu și rapid

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Desert
Porții: 1 chec

Ingrediente

  • 5 ouă (de preferat ouă de țară)
  • 5 linguri de zahăr tos
  • 50 g unt topit și răcit
  • 5 linguri de făină pentru aluat
  • 1 lingură de făină pentru pudrat cuburile de caise
  • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 250 g caise cântărite fără sâmburi
  • zahăr pudră pentru finisat - opțional

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă de chec.

  • Tăiați caisele cuburi nu prea mici și presărați-le cu o lingură de făină. În acest fel nu se vor duce la fund atunci când le adăugăm în compoziție.
  • Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri

  • Adăugați zahărul și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
  • Adaugați untul topit și răcit, gălbenușurile, vanilia și coaja de lămâie și omogenizați.
  • Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri.
  • Adăugați cam ¾ dincuburile de caise și amestecați ușor să se distribuie în aluat.
  • Turnați compoziția în forma de chec, nivelați și deasupra puneți restul de caise.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine copt checul.
  • Scoateți checul din formă cât e cald, ajutându-vă de marginile hârtiei de copt. Îndepărtați hârtia și lăsați checul să se răcească pe un grătar.
  • Fiind foarte fraged, este bine să feliați checul după ce s-a răcit complet. Opțional, se poate pudra cu zahăr.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!