Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
Mixați ouăle cu zahărul, zahărul Bourbon și un praf de sare până când se albesc și își triplează volumul.
Adăugați untul topit și mixați din nou.
Încorporați cu grijă făina (cele 150 g) amestecată cu praful de copt.
Pudrați cireșele cu o lingură de făină (cele 20 g). În felul ăsta nu se vor lăsa la fund.
Adăugați în compoziție ¾ din cantitatea de cireșe și ¾ din cuburile de ciocolată (adică ¾ din cele 100 g).
Turnați compoziția în tavă. Puneți deasupra cireșele și cuburile de ciocolată rămase și presărați fulgii de migdale.
Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că prăjitura e bine coaptă.
Scoateți prăjitura din tavă și lasați-o să se răcească pe un grătar. Prăjitura se decorează și se feliază după ce este complet răcită.
Topiți la microunde sau la bain marie ciocolata pentru decor (cele 30g) împreună cu o linguriță de ulei. Amestecați până aveți o cremă fluidă.
Folosind o linguriță decorați prăjitura cu ciocolată topită. Așezați deasupra câteva cireșe proaspete.
Nu este nevoie să păstrați prăjitura la frigider, stă foarte bine la temperatura camerei.