Go Back
+ servings
chisalita de visine si cirese cu malai
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Chisaliță de vișine și cireșe îngroșată cu mălai

Un desert țărănesc, tradițional care se prepară din aproape orice fel de fructe: vișine, prune, corcodușe, caise sau cireșe amare.
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Bauturi, Desert
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 250 g vișine
  • 250 g cireșe
  • 1.2 litri de apă
  • 60 g mălai (cam 3 linguri)
  • zahăr după gust

Mod de preparare

  • Spălați fructele și puneți-le la fiert în apă cu zahăr.
  • După ce compotul dă câteva clocote, se toarnă mălaiul în ploaie amestecând continuu cu telul să nu facă cocoloașe.
  • Se lasă mălaiul să fiarbă încă 10-15 minute, depinde de mălaiul folosit. E bine să gustați să vă asigurați că e fiert și totodată potriviți compotul cât doriți de dulce.
  • Chisălița se păstrează la frigider și se servește caldă sau rece.

Video

Notă

Cantitățile de mai sus nu sunt bătute în cuie. Puteți face o chisăliță mai lejeră sau una mai groasă, folosind mai puțin sau mai mult mălai, după gusturile voastre. 
 
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!