Chisaliță de vișine și cireșe îngroșată cu mălai
Un desert țărănesc, tradițional care se prepară din aproape orice fel de fructe: vișine, prune, corcodușe, caise sau cireșe amare.
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Bauturi, Desert
Porții: 4 porții
- 250 g vișine
- 250 g cireșe
- 1.2 litri de apă
- 60 g mălai (cam 3 linguri)
- zahăr după gust
Spălați fructele și puneți-le la fiert în apă cu zahăr.
După ce compotul dă câteva clocote, se toarnă mălaiul în ploaie amestecând continuu cu telul să nu facă cocoloașe.
Se lasă mălaiul să fiarbă încă 10-15 minute, depinde de mălaiul folosit. E bine să gustați să vă asigurați că e fiert și totodată potriviți compotul cât doriți de dulce.
Chisălița se păstrează la frigider și se servește caldă sau rece.
Cantitățile de mai sus nu sunt bătute în cuie. Puteți face o chisăliță mai lejeră sau una mai groasă, folosind mai puțin sau mai mult mălai, după gusturile voastre.