Go Back
+ servings
Fasole verde cu usturoi si marar
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Fasole verde cu usturoi și mărar

Fasole verde cu usturoi și mărar. Rețeta de fasole verde înăbușită (fasole scăzută) cu foarte puțin ulei. Se poate face cu orice fel de păstăi late sau subțiri.  
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Feluri de baza, Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 porții
Calories: 88kcal

Ingrediente

  • 500 g fasole verde (păstăi)
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de cimbru - opțional
  • sare și piper după gust
  • mărar proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Spălați fasolea sub jet de apă și rupeți codițele. Verificați dacă are "ațe" pe lateralul păstăilor și îndepărtați-le trăgând puțin de ele ajutându-vă de vârful unui cuțit.
  • Dacă sunt foarte lungi, tăiați păstăile în jumătăți.
  • Puneți uleiul în cratiță sau în vasul multicookerului. Puneți și păstăile, sare, piper, cimbru și apoi o ceașcă de apă (cam 150 ml)
  • Dacă folosiți multicookerul, setați programul manual la 30 de minute și 110 grade. Dacă nu aveți multicooker, puneți cratița să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
  • Când păstăile sunt fierte, tocați usturoiul mărunt și îl adăugați în oală. Amestecați și mai lăsați oala acoperită încă 10 minute să se întrepătrundă aromele.
  • Presărați păstăile de fasole verde cu mărar proaspăt și serviți cât sunt călduțe.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 88kcal | Carbohidrați: 18g | Proteine: 5g | Grăsimi: 2g | Fibre: 7g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 1725IU | Calciu: 94mg