Go Back
+ servings
Budinca de paste cu branza de vaci si afine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

budincă de paste cu brânză de vaci și afine

Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Desert
Porții: 8 porții

Ingrediente

  • 220 g paste (penne, fusilli, farfale, etc.)
  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 3 ouă
  • 100 ml iaurt gras (3.5%)
  • 50 g unt topit și răcit
  • 70 g zahăr tos (sau după gust)
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 100 g afine
  • un praf de sare
  • în plus - unt pentru uns tava
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o formă cam de 20 cm diametru. Puteți folosi și hârtie de copt în locul untului.
  • Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, le scurgeți de apa în care au fiert.
  • Amestecați brânza de vaci cu ouăle bătute, zahărul, iaurtul și un praf de sare.
  • Încorporați untul topit și răcit, apoi adăugați afinele în compoziție.
  • Turnați compoziția în tavă și coaceți timp de 40-45 de minute, sau până când e bine închegată și a început să se rumenească deasupra.
  • Lăsați budinca să se răcorească 10 minute în tavă, apoi scoateți-o pe un platou.
  • Se poate servi atât caldă, cât și rece. Când e rece, se porționează mai ușor și mai frumos.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!