Go Back
+ servings
Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 12 votes

Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi, o rețetă ușoară și dietetică, dar absolut delicioasă. Odată descoperită, o vei face foarte des!
Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Salate
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 porții
Calories: 280kcal

Ingrediente

  • 500 g fasole verde cu păstaia subțire
  • 250 ml iaurt gras
  • 3-4 căței de usturoi
  • mărar proaspăt (sau pătrunjel)
  • sare și piper după gust

opțional mai puteți pune

  • 1 lingură ulei de măsline
  • câteva picături de suc de lămâie
  • semințe de susan ușor rumenite în tigaie

Mod de preparare

  • Spălați fasolea și tăiați codițele.
  • Fierbeți fasolea în apă cu un praf de sare până devine fragedă, dar fermă.
  • O puteți fierbe întreagă și după ce se răcește să o tăiați bucăți de 2-3 cm lungime sau o puteți tăia de la început. Eu am tăiat-o de la început.
  • Scurgeți fasolea de apa în care a fiert și lăsați-o să se răcească.
  • După ce s-a răcit, amestecați fasolea cu iaurtul, sare și piper după gust, mărar și usturoiul trecut prin presă.
  • Salata de fasole verde cu iaurt și usturoi se păstrează la frigider și se servește rece. Este excelentă pe felii de pâine de casă.

Video

Notă

Nu aruncați apa în care a fiert fasolea verde! E plină de vitamine! Chiar dacă nu o folosim la această rețetă, o puteți adăuga la o supă, ciorbă, la un ghiveci de legume, tocăniță, etc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 400g | Calorii: 280kcal | Carbohidrați: 30.1g | Proteine: 10.25g | Grăsimi: 12.1g | Fibre: 7.9g