Go Back
+ servings
Chisăliță de caise îngroșată cu mălai
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Chisăliță de caise îngroșată cu mălai

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Bauturi
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 500 g caise fără sâmburi
  • 2 litri apă
  • 3-4 linguri de mălai
  • zahăr tos după gust

Mod de preparare

  • Spălați caisele, îndepărtați sâmburii și puneți-le la fiert în apă cu zahăr. După ce compotul dă câteva clocote, se toarnă mălaiul în ploaie amestecând continuu cu telul să nu facă cocoloașe.

  • Se lasă mălaiul să fiarbă încă 15-20 minute, depinde de mălaiul folosit. E bine să gustați să vă asigurați că e fiert și totodată potriviți compotul cât doriți de dulce.

  • Chisălița se păstrează la frigider și se servește caldă sau rece.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!