Go Back
+ servings
Chec cu vișine și cacao
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 20 votes

Chec cu vișine proaspete sau congelate, marmorat cu cacao

Rețeta simplă pentru un chec cu vișine și cacao pufos și delicios. Puteți folosi vișine proaspete sau vișine congelate.
Preparare20 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 chec
Calories: 1674kcal

Ingrediente

pentru o tavă aprox. 25x13x7 cm

  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon sau 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 50 g unt topit și răcit sau 30 g ulei
  • 1 linguriță coaja rasă de lămâie
  • 130 g făină
  • 1 lingură cacao
  • 300 g vișine (cântărite fără sâmburi)
  • 1 lingură de făină pentru tăvălit vișinele
  • zahăr pudră pentru finisat

Mod de preparare

  • Scoateți sâmburii vișinelor și presărați-le cu o lingură de făină. Dacă folosiți vișine congelate, lăsați-le să se dezghețe și scurgeți-le bine de lichid.
  • Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri. Adăugați zahărul, zahărul Bourbon și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
  • Adaugați uleiul sau untul topit și răcit, gălbenușurile și coaja de lămâie și omogenizați.
  • Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri. Dați deoparte cam ⅓ din compoziție și amestecați-o cu pudra de cacao.
  • Adăugați cam ¾ din vișine în compoziția albă și amestecați ușor să se distribuie în aluat, apoi turnați compoziția în forma de chec.
  • Turnați și compoziția cu cacao și amestecați cele două compoziții cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat.
  • Puneți deasupra restul de vișine și dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că este bine copt checul.
  • Lăsați checul în formă 5 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați să se răcească pe un grătar. Feliați numai după ce se răcește. Opțional presărați zahăr pudră.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 1674kcal | Carbohidrați: 221g | Proteine: 47g | Grăsimi: 67g | Colesterol: 1090mg | Fibre: 4g | Zahăr: 121g | Vitamina A: 2676IU | Calciu: 183mg