Scoateți sâmburii vișinelor și presărați-le cu o lingură de făină. Dacă folosiți vișine congelate, lăsați-le să se dezghețe și scurgeți-le bine de lichid.
Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri. Adăugați zahărul, zahărul Bourbon și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
Adaugați uleiul sau untul topit și răcit, gălbenușurile și coaja de lămâie și omogenizați.
Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri. Dați deoparte cam ⅓ din compoziție și amestecați-o cu pudra de cacao.
Adăugați cam ¾ din vișine în compoziția albă și amestecați ușor să se distribuie în aluat, apoi turnați compoziția în forma de chec.
Turnați și compoziția cu cacao și amestecați cele două compoziții cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat.
Puneți deasupra restul de vișine și dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că este bine copt checul.
Lăsați checul în formă 5 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați să se răcească pe un grătar. Feliați numai după ce se răcește. Opțional presărați zahăr pudră.