Gogoși cu iaurt și afine
Gogoși cu iaurt și afine fără dospire, se fac rapid și ușor și sunt absolut delicioase!
Preparare10 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 210kcal
- 3 ouă
- un praf de sare
- 70 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon
- ½ linguriță coajă rasă de lămâie
- 260 ml de iaurt gras
- 160 g făină
- un vârf de cuțit praf de copt (aprox. 3 g)
- 90 g afine (de preferat afine de pădure pentru că sunt mai micuțe)
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru servit
Bateți ouăle cu zahărul și sarea.
Adăugați iaurtul și coaja de lămâie și amestecați să se omogenizeze.
Adăugați făina și praful de copt. Omogenizați din nou.
Puneți în compoziție afinele spălate și scurse bine de apă. Amestecați pentru a se repartiza în toată compoziția.
Puneți uleiul la încins într-o tigaie puțin mai adâncă. Gogoșile trebuiesc prăjite în baie de ulei și să fie ușor de întors de pe o parte pe alta.
Când uleiul este încins începeți să puneți gogoșile. Eu am folosit pentru dozaj o cupă de înghețată. Dacă nu aveți, puteți folosi o lingură mai adâncă.
Gogoșile se prăjesc foarte repede, stați cu ochii pe ele și imediat ce s-au rumenit pe o parte, le întoarceți pe partea cealaltă.
Scoateți gogoșile pe o farfurie în care ați pus șervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Pudrați gogoșile pe ambele părți cu zahăr vanilat și serviți.
Calorii: 210kcal | Carbohidrați: 37g | Proteine: 7g | Grăsimi: 4g | Colesterol: 88mg | Fibre: 1g | Zahăr: 16g | Vitamina A: 171IU | Calciu: 72mg