Go Back
+ servings
Gălbiori cu smantana si usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Gălbiori cu smântână și usturoi

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2 porții

Ingrediente

  • 350 g gălbiori proaspeți
  • 50 g unt
  • 3-4 căței de usturoi
  • 250 g smântână fermentată cu 20% grăsime
  • sare și piper după gust

pentru servit

  • câteva fire de pătrunjel proaspăt
  • mămăliguță caldă

Mod de preparare

  • Gălbiorii trebuie să fie aleși bine de impurități și clătiți rapid sub un jet de apă. Pe cei mari îi tăiați bucăți potrivite, cei mici pot rămâne întregi. Chiar dacă pare cantitate mare, gălbiorii sunt plini de apă și vor scădea foarte mult după ce îi puneți pe foc.
  • Puneți untul la topit într-o tigaie încăpătoare, apoi puneți gălbiorii. Lăsați-i să se gătească amestecând din când în când până se înmoaie. Adăugați sare și piper după gust.
  • Puneți smântâna într-un castron, adăugați usturoiul trecut prin presă și 2-3 linguri din sosul lăsat de gălbiori în tigaie. Ideea este să creștem puțin temperatura smântânii, să nu o punem rece peste gălbiorii fierbinți pentru că se poate tăia.
  • Turnați sosul de smântână în tigaie, peste gălbiori și lăsați-l să dea câteva clocote. Cu cât îl lăsați mai mult pe foc, cu atât se va îngroșa mai tare, deci puteți regla astfel consistența sosului.
  • Presărați pătrunjel proaspăt peste gălbiorii cu smântână și serviți alături de o mămăliguță caldă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!