Gălbiorii trebuie să fie aleși bine de impurități și clătiți rapid sub un jet de apă. Pe cei mari îi tăiați bucăți potrivite, cei mici pot rămâne întregi. Chiar dacă pare cantitate mare, gălbiorii sunt plini de apă și vor scădea foarte mult după ce îi puneți pe foc.
Puneți untul la topit într-o tigaie încăpătoare, apoi puneți gălbiorii. Lăsați-i să se gătească amestecând din când în când până se înmoaie. Adăugați sare și piper după gust.
Puneți smântâna într-un castron, adăugați usturoiul trecut prin presă și 2-3 linguri din sosul lăsat de gălbiori în tigaie. Ideea este să creștem puțin temperatura smântânii, să nu o punem rece peste gălbiorii fierbinți pentru că se poate tăia.
Turnați sosul de smântână în tigaie, peste gălbiori și lăsați-l să dea câteva clocote. Cu cât îl lăsați mai mult pe foc, cu atât se va îngroșa mai tare, deci puteți regla astfel consistența sosului.
Presărați pătrunjel proaspăt peste gălbiorii cu smântână și serviți alături de o mămăliguță caldă.