Go Back
+ servings
prajitura cu branza de vaci si zmeura
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
4.86 from 7 votes

Prăjitură cu brânză de vaci și zmeură

Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Categorie: Desert
Porții: 8 porții

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • un praf de sare
  • 50 g unt topit și răcit
  • 200 g brânză de vaci grasă, bine scursă
  • 100 ml iaurt
  • 220 g făină
  • 8 g praf de copt
  • pudra de vanilie, coajă de lămâie
  • 300 g zmeură
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă rotundă cu diametrul de 25-26 cm. Fie o ungeti cu unt, fie o tapetați cu hârtie de copt, după cum vă e mai ușor.
  • Bateți ouăle cu zahărul și un praf de sare până când își măresc considerabil volumul, iar zahărul se topește.
  • Adăugați brânza de vaci, iaurtul, untul topit și răcit, vanilie și coajă rasă de lămâie după gust. Amestecați cu un tel sau cu mixerul să se omogenizeze compoziția.
  • Amestecați făina cu praful de copt și încorporați-o în compoziția de mai sus. Veți obține un aluat ca o smântână groasă, care curge greu.
  • Turnați aluatul în tavă, nivelați și presărați zmeura deasupra.
  • Dați forma la cuptor pentru 40-45 de minute.
  • Lăsați prajitura să se răcească, apoi o serviți pudrată cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!