Go Back
+ servings
Ouă jumări cu roșii și gălbiori
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ouă jumări cu roșii și gălbiori

Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2 porții

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g gălbiori
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 lingură de unt
  • 1 roșie mare
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Într-o tigaie încăpătoare, puneți untul la topit și adăugați ceapa tăiată mărunt.
  • Când ceapa s-a înmuiat puțin, adăugați gălbiorii, spălați și tăiați dacă sunt mai mari. Tot acum presărați un praf de sare și puțin piper proaspăt măcinat.
  • Adăugați roșia tăiată cubulețe. Gălbiorii vor lăsa foarte multă apă. Amestecați din când în când până scade apa.
  • Între timp bateți cele 4 ouă, nu prea mult, ci doar până se desfac puțin.
  • Turnați ouăle bătute în tigaie și amestecați. Nu gătiți ouăle prea mult! Ouăle trebuiesc gătite doar până se coagulează, fără să le uscați sau să le rumeniți.
  • Împărțiți ouăle jumări pe două farfurii, presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!