Go Back
+ servings
Ciorba de legume cu bors
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Ciorbă de legume cu borș și aromă de cimbru

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 porții
Calories: 92kcal

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2 felii groase de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras roșu sau ardei kapia
  • o mână de fasole păstăi
  • ½ de dovlecel mare
  • 250 ml de roșii din conservă (eu am pus zarzavat la sticlă)
  • boabele de fasole dintr-o conservă
  • 200 ml borș de putină (sau după gust)
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare după gust
  • leuștean verde
  • 1-2 crenguțe de cimbru verde sau uscat
  • o mână de fidea

Mod de preparare

  • Pregătiți-vă legumele curățate, spălate și tăiate cubulețe.
  • Căliți câteva minute: ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel.
  • Turnați aproximativ 2 litri de apă peste legumele călite, adăugați păstăile, sare după gust și crenguțele de cimbru. Lăsați ciorba să fiarbă la foc moderat, cu capac.
  • Când legumele sunt aproape fierte, adăugați și cuburile de dovlecel. Dovlecelul fiind foarte fraged și plin de apă, fierbe mai repede, de aceea nu îl punem de la început în oală.
  • Într-un ibric separat, puneți borșul la fiert.
  • Când și dovlecelul este aproape fiert, puneți boabele de fasole din conservă, care sunt deja fierte, sucul de roșii și fideaua. Tot acum potriviți și gustul de sare și adaugați borșul fierbinte.
  • Lăsați ciorba să mai dea câteva clocote, apoi stingeți focul și presărați leușteanul proaspăt tocat mărunt.
  • Serviți ciorba de legume cu borș caldă sau rece, după preferință. Merge de minune cu pâine de casă sau cu mămăliguță.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 92kcal | Carbohidrați: 19g | Proteine: 4g | Grăsimi: 1g | Fibre: 4g | Zahăr: 5g