Go Back
+ servings
Galette cu piersici
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Galette cu piersici și struguri

Preparare15 mins
45 mins
Timp total1 hr
Categorie: Deserturi
Porții: 6 porții

Ingrediente

  • 200 g făină tip 000
  • 40 g  zahăr
  • un praf de sare
  • 110 g unt rece, tăiat cuburi
  • 50 ml iaurt gras
  • un gălbenuș
  • 3 piersici
  • câteva boabe de struguri
  • 1 plic de zahăr vanilat Bourbon
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • în plus – un ou pentru uns aluatul și o linguriță de zahăr tos pentru presărat deasupra

Mod de preparare

  • Puneti într-un bol: untul, făina, zahărul și sarea. Amestecați până obțineti un aluat nisipos care vă curge printre degete. E de preferat să amestecați la robot sau cu o furculiță pentru a nu încălzi untul cu mâinile.
  • Adăugați iaurtul și gălbenușul de ou și încorporați-le încet, până când aluatul se leagă și începe să prindă formă. Nu amestecați mai mult.
  • Strângeți aluatul într-o bilă, băgați-l într-o pungă și dați-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute (eu l-am lăsat vreo 2 ore că am avut treabă în timpul ăsta)
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită ca mărime (tava cuptorului e perfectă).
  • Curățați piersicile și tăiați-le felii. Amestecați-le cu zahărul vanilat, sucul și coaja de lămâie.
  • Întindeți aluatul într-o formă oarecum rotundă. Eu l-am întins cu sucitorul direct pe hârtia de copt.
  • Puneți piersicile și strugurii în mijlocul foii de aluat și strângeți marginile în jurul lor, așa cum puteți, nu vă stresați pentru formă sau aspect.
  • Ungeți marginile aluatului cu ou bătut și presărați puțin zahăr.
  • Dați plăcinta la cuptor pentru de minute, până când aluatul este copt și rumenit frumos.

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!