Go Back
+ servings
Bulz de peste
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Bulz de pește

Preparare30 mins
Gătire20 mins
Categorie: Rețete cu peşte
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 400 g file de crap (poate fi și somn, știucă, sau un amestec de mai mulți pești)
  • condimente: frunze de dafin, boabe de piper, cimbru, sare, după gust
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță boia dulce, iute sau afumată

pentru mămăligă

  • 350 g mălai
  • 1 litru de apă
  • 1 linguriță rasă de sare (sau după gust)

pentru servit

  • 200 ml smântână (opțional)

Mod de preparare

  • Faceți o mămăligă din 1 litru de apă și 350 g mălai.
  • Răsturnați mămăliga și lăsați-o să se răcorească ca să puteți forma bulzul cu palmele fără să vă ardeți.
  • Puneți la fiert aprox. 1,5 litri de apă în care ați pus sare, boabe de piper, o frunză de dafin, cimbru uscat.
  • Când apa începe să fiarbă, puneți fileul de pește întreg și lăsați-l doar 3-4 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați să se răcească.
  • Cercetați bine peștele, mărunțiți carnea cu degetele și îndepărtați toate oasele folosind o pensetă de bucătărie.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul trecut prin presă și o linguriță de boia de ardei. Amestecați continuu să nu se ardă ceapa.
  • După ce ceapa s-a înmuiat, adăugați peștele și vinul și lăsați-le împreună pe foc până când vinul se evaporă iar peștele este gătit.
  • Cu palmele umezite formați cocoloașe de mămăligă în care puneți câte o lingură din amestecul de pește și ceapă.
  • Puneți cocoloașele pe grătar sau pe un grill de teflon, întorcându-le pe ambele părți ca să se încălzească uniform. Dacă folosiți un grătar cu lemne, înfășurați cocoloașele în folie de aluminiu.
  • Serviți bulzul cât e cald, eventual câte o lingurită de smântână deasupra.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!