Faceți o mămăligă din 1 litru de apă și 350 g mălai.
Răsturnați mămăliga și lăsați-o să se răcorească ca să puteți forma bulzul cu palmele fără să vă ardeți.
Puneți la fiert aprox. 1,5 litri de apă în care ați pus sare, boabe de piper, o frunză de dafin, cimbru uscat.
Când apa începe să fiarbă, puneți fileul de pește întreg și lăsați-l doar 3-4 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați să se răcească.
Cercetați bine peștele, mărunțiți carnea cu degetele și îndepărtați toate oasele folosind o pensetă de bucătărie.
Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul trecut prin presă și o linguriță de boia de ardei. Amestecați continuu să nu se ardă ceapa.
După ce ceapa s-a înmuiat, adăugați peștele și vinul și lăsați-le împreună pe foc până când vinul se evaporă iar peștele este gătit.
Cu palmele umezite formați cocoloașe de mămăligă în care puneți câte o lingură din amestecul de pește și ceapă.
Puneți cocoloașele pe grătar sau pe un grill de teflon, întorcându-le pe ambele părți ca să se încălzească uniform. Dacă folosiți un grătar cu lemne, înfășurați cocoloașele în folie de aluminiu.
Serviți bulzul cât e cald, eventual câte o lingurită de smântână deasupra.