Go Back
+ servings
Compot de struguri
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Compot de struguri albi pentru iarnă

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Categorie: Din camara / Cum se face?
Porții: 4 borcane de 350 g

Ingrediente

  • 800 g struguri
  • 1 litru apă
  • 4 lingurițe de zahăr (sau mai mult, după gust)
  • Opțional: scorțișoară, cardamon, păstaie de vanilie)

Mod de preparare

  • Borcanele și capacele trebuie să fie în prealabil sterilizate (băgate în cuptor la 150 de grade pentru 20 de minute)
  • După ce borcanele sterilizate s-au răcit, umpleți-le cât de bine puteți cu boabe de struguri. Strugurii trebuie să fie sănătoși și bine spălați înainte.
  • Umpleți borcanele cu apă.
  • În fiecare borcan puneți o linguriță de zahăr, sau mai mult, după gust și după cât de dulci sunt strugurii voștri.
  • Opțional, mai puteți adăuga: semințe de cardamon sau de vanilie sau batoane de scorțișoară.
  • Puneți capacele, înfășurați borcanele în ziare și puneți-le la fiert la bain marie pentru 30 de minute cronometrate din momentul în care începe să fiarbă apa.
  • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!