Go Back
+ servings
Mere rase la borcan pentru iarna
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Mere rase la borcan pentru iarnă

Preparare20 minutes
Gătire30 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Porții: 4 borcane de 400g

Ingrediente

  • aprox. 1.2 kg de mere (cântărite după ce au fost curățate)
  • 120 g zahăr (sau după gust în funcție de cât de acre sunt merele)
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată (sau după gust)

Mod de preparare

  • Spălați merele, tăiați-le în patru (ca să încapă în fanta robotului) și îndepărtați caseta cu semințe. Dacă le dați pe răzătoare nu le mai tăiați.
  • Dați merele la robot sau pe răzătoare, adăugați zahărul și scorțișoara și amestecați.
  • Puneți merele rase în borcane, cu tot cu sucul pe care l-au lăsat.
  • Înfiletați capacele, înfășurați borcanele în ziare și fierbeți-le la bain marie timp de 30 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
  • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.
  • Merele conservate în acest fel se păstrează ca orice conservă, chiar și timp de un an de zile, într-o cămară răcoroasă. Se pot folosi la plăcinte, prăjituri, tarte, etc.

Video

Notă

* Borcanele și capacele trebuie să fie sterilizate în prealabil. Adică le spălați, le așezați într-o tavă metalică și le băgați în cuptor. Aprindeți cuptorul la 150 de grade și lăsați borcanele și capacele să se sterilizeze timp de 20 de minute.
** Eu nu curăț merele de coajă, dar voi puteți proceda cum doriți.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!