Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă care va merge la cuptor.
Blatul de cacao
Mixați ouăle împreună cu zahărul, până când acesta este dizolvat.
Adăugați untul topit și răcit, laptele, romul și omogenizați.
Turnați făina amestecată cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Încorporați în compoziția de mai sus și turnați aluatul în tavă.
Stratul de brânză
Amestecați brânza cu gălbenușurile, zahărul și coaja de lămâie.
Bateți albușurile spumă și încorporați-le în crema de brânză pregătită mai sus.
Asamblare și coacere
Puneți crema de brânză peste blatul de cacao. Amestecați din loc în loc cu o furculiță să se întrepătrundă puțin cele două compoziții pentru a obține un efect marmorat.
Deasupra puneți boabe de struguri.
Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Scoateți prăjitura din tavă ajutându-vă de hârtia de copt și de o paletă mai lată și lăsați-o să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Eu am unul dreptunghiular ca acesta care îmi este foarte util.
Tăiați prăjitura numai după ce se răcește (dacă aveți atâta răbdare).