Go Back
+ servings
Negresa cu branza si struguri
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Negresă cu brânză și struguri

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 12 porții

Ingrediente

Am folosit o tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm

    Blatul de cacao

    • 4 ouă
    • 100 g zahăr
    • 50 g unt cu 82% grăsime, topit și răcit
    • 100 ml lapte cu 3.5% grăsime
    • 170 g făină
    • 30 g cacao
    • 5 g praf de copt
    • 1 linguriță de rom (sau esență de rom)
    • un praf de sare

    Stratul de brânză

    În plus

    • struguri albi și/sau negri

    Mod de preparare

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă care va merge la cuptor.

    Blatul de cacao

    • Mixați ouăle împreună cu zahărul, până când acesta este dizolvat.
    • Adăugați untul topit și răcit, laptele, romul și omogenizați.
    • Turnați făina amestecată cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Încorporați în compoziția de mai sus și turnați aluatul în tavă.

    Stratul de brânză

    • Amestecați brânza cu gălbenușurile, zahărul și coaja de lămâie.
    • Bateți albușurile spumă și încorporați-le în crema de brânză pregătită mai sus.

    Asamblare și coacere

    • Puneți crema de brânză peste blatul de cacao. Amestecați din loc în loc cu o furculiță să se întrepătrundă puțin cele două compoziții pentru a obține un efect marmorat.
    • Deasupra puneți boabe de struguri.
    • Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
    • Scoateți prăjitura din tavă ajutându-vă de hârtia de copt și de o paletă mai lată și lăsați-o să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Eu am unul dreptunghiular ca acesta care îmi este foarte util.
    • Tăiați prăjitura numai după ce se răcește (dacă aveți atâta răbdare).
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!