Varza se curăță de frunzele exterioare, se spală apoi se toacă fin la cuțit, pe răzătoare sau la robot.
Morcovii se curăță, se spală, se dau pe răzătoare.
Se amestecă varza cu morcovul, sarea și chimenul și se lasă deoparte cel puțin o oră. Pot fi și două.
Se pune varza în borcane cu tot cu zeama lăsată.
Deasupra fiecărui borcan se pune mărar sau cimbru uscat și o linguriță de ulei.
Se pun capacele pe borcane, dar fără să se înfileteze, în așa fel încât gazele rezultate în urma procesului natural de fermentație să aibă loc să iasă afară.
În fiecare zi băgați coada unei furculițe în borcan și mișcați-o puțin pentru a crea spațiu să iasă afară și gazele de la fundul borcanului.
Cam după 2-3 zile, în funcție de cât e de cald în bucătărie, fermentația încetează și puteți înfileta capacele. Mutați apoi borcanele într-un loc răcoros.
Salata de varză murată cu morcov și chimen se servește cu piper proaspăt măcinat, ca atare sau drept garnitură lângă o mâncare cu carne sau de post.