Go Back
+ servings
Varza murata la borcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de varză murată la borcan cu morcov și chimen

Preparare15 mins
Fermentare3 d
Timp total3 d 15 mins
Categorie: Din camara / Cum se face?
Porții: 3 borcane de 400 g

Ingrediente

  • 1 varză de aprox 1 kg
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1-2 lingurițe semințe de chimen (mai mult, mai puțin, după cât de mult vă plac)
  • 1 linguriță sare neiodată
  • mărar uscat (sau cimbru)
  • 3 lingurițe de ulei

Mod de preparare

  • Varza se curăță de frunzele exterioare, se spală apoi se toacă fin la cuțit, pe răzătoare sau la robot.
  • Morcovii se curăță, se spală, se dau pe răzătoare.
  • Se amestecă varza cu morcovul, sarea și chimenul și se lasă deoparte cel puțin o oră. Pot fi și două.
  • Se pune varza în borcane cu tot cu zeama lăsată.
  • Deasupra fiecărui borcan se pune mărar sau cimbru uscat și o linguriță de ulei.
  • Se pun capacele pe borcane, dar fără să se înfileteze, în așa fel încât gazele rezultate în urma procesului natural de fermentație să aibă loc să iasă afară.
  • În fiecare zi băgați coada unei furculițe în borcan și mișcați-o puțin pentru a crea spațiu să iasă afară și gazele de la fundul borcanului.
  • Cam după 2-3 zile, în funcție de cât e de cald în bucătărie, fermentația încetează și puteți înfileta capacele. Mutați apoi borcanele într-un loc răcoros.
  • Salata de varză murată cu morcov și chimen se servește cu piper proaspăt măcinat, ca atare sau drept garnitură lângă o mâncare cu carne sau de post.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!