Go Back
+ servings
Varza murata la borcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 12 votes

Salată de varză murată la borcan cu morcov și chimen

Rețeta de salată de varză murată la borcan cu morcov și semințe de chimen.
Preparare15 minutes
Fermentare3 days
Timp total3 days 15 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3 borcane de 400 g
Calories: 101kcal

Ingrediente

  • 1 varză de aprox 1 kg
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1-2 lingurițe semințe de chimen (mai mult, mai puțin, după cât de mult vă plac)
  • 1 linguriță sare neiodată
  • mărar uscat (sau cimbru)
  • 3 lingurițe de ulei

Mod de preparare

  • Varza se curăță de frunzele exterioare, se spală apoi se toacă fin la cuțit, pe răzătoare sau la robot.
  • Morcovii se curăță, se spală, se dau pe răzătoare.
  • Se amestecă varza cu morcovul, sarea și chimenul și se lasă deoparte cel puțin o oră. Pot fi și două.
  • Se pune varza în borcane cu tot cu zeama lăsată.
  • Deasupra fiecărui borcan se pune mărar sau cimbru uscat și o linguriță de ulei.
  • Se pun capacele pe borcane, dar fără să se înfileteze, în așa fel încât gazele rezultate în urma procesului natural de fermentație să aibă loc să iasă afară.
  • În fiecare zi băgați coada unei furculițe în borcan și mișcați-o puțin pentru a crea spațiu să iasă afară și gazele de la fundul borcanului.
  • Cam după 2-3 zile, în funcție de cât e de cald în bucătărie, fermentația încetează și puteți înfileta capacele. Mutați apoi borcanele într-un loc răcoros.
  • Salata de varză murată cu morcov și chimen se servește cu piper proaspăt măcinat, ca atare sau drept garnitură lângă o mâncare cu carne sau de post.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 101kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 4g | Grăsimi: 1g | Fibre: 9g | Zahăr: 12g | Vitamina A: 7090IU | Calciu: 135mg