Tocați ceapa și o căliți în ulei împreună cu boiaua de ardei. Folosiți o cratiță adâncă și încăpătoare, de preferat un ceaun.
Tăiați carnea cuburi de 3-4 cm și adăugați-o peste ceapă. Amestecați de câteva ori să se prăjească puțin pe toate părțile.
Adăugați și restul condimentelor: sare, piper, semințe de chimen, cimbru și dafin.
Adăugați cam 400 ml de apă și lăsați carnea să fiarbă acoperită cu capac. Dacă scade lichidul, mai turnați din când în când puțină apă. Eu am lăsat carnea la fiert 2 ore.
Când carnea este bine fiartă, adăugați pasta de roșii și usturoiul trecut prin presă. Tot acum potriviți gustul de sare și piper și mai adăugați apă dacă e nevoie. Nu uitați că gulașul e o mâncare cu mult sos, deci trebuie mult lichid.
Cât timp fierbe bulionul, vă ocupați de găluștile de făină.
Bateți ouăle cu un praf de sare, adăugați cele 2 linguri de apă, apoi încorporați făina. Trebuie să obțineți un aluat moale, dar bine legat.
Cu lingura umezită, începeți să puneți bucăți mici de aluat în oala cu gulaș. Aveți în vedere că găluștile se vor umfla la fiert, deci nu puneți bucăți prea mari de aluat.
După ce ați pus tot aluatul, lăsați gulașul să mai fiarbă 15 minute, apoi adăugați pătrunjelul proaspăt tocat și stingeți focul.
Tradițional gulașul se servește cu smântână și ardei iute.