Go Back
+ servings
Ficat de porc cu ceapă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Ficat de porc cu ceapă și sos de roșii

Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • aprox. 500 g ficat de porc proaspăt
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 5-6 căței de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri bulion de roșii cu ardei kapia (sau altă pastă de roșii)
  • aprox. 70-100 ml vin alb
  • cimbru, o frunză de dafin
  • sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

  • Curățați ceapa și tăiați-o solzișori. Tăiați și ardeiul gras în fâșii și puneți-le împreună la călit într-o tigaie încăpătoare.
  • Când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă, însă fără să se prăjească, adăugați pasta de roșii și condimentele (mai puțin sarea pe care o vom adăuga la final ca să nu se întărească ficatul). Tot acum puneți și puțin vin alb, sau apă.
  • Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să dea câteva clocote, timp de 3-5 minute, după care puneți ficatul tăiat în felii de 2-3 cm grosime.
  • Amestecați, puneți din nou capacul și lăsați ficatul să se gătească înăbușit timp de 10 minute. Ficatul își va lăsa apă, dar verificați din când în când și dacă doriți mai mult lichid puteți să mai adăugați un pic de vin.
  • După cele 10 minute, ficatul ar trebui să fie gătit, așa că puteți adăuga sare după gust și să stingeți focul.
  • Sper că între timp aveți și mămăliguța gata, ficatul cu ceapă e fierbinte și numai bun de servit.

Notă

Atenție! La ficatul de porc - ca și la ficățeii de pui, de altfel - sarea se pune la final, pentru că altfel se întărește.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!