Go Back
+ servings
Placinta de post cu spanac
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Plăcintă cu spanac și orez

Preparare20 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Feluri de baza
Porții: 6 porții

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă subțiri (eu am folosit doar 10 foi)
  • 1 pungă spanac frunze congelat (450 g)
  • 1 ceapă mijlocie
  • ½ ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 80 g de orez cu bob rotund
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, piper, cimbru uscat - după gust

în plus

  • aprox. 30 ml ulei pentru uns foile
  • 1 linguriță semințe de susan alb și negru (sau alte semințe: negrilică, in, mac, dovleac, etc.)

Mod de preparare

  • Tăiați mărunt ceapa și ardeiul gras. Treceți usturoiul prin presă.
  • Căliți legumele de mai sus pentru câteva minute în ulei, doar cât să își dezvolte ceapa aroma și să devină sticloasă.
  • Adăugați orezul ales și spălat și puțină apă, apoi puneți spanacul congelat, sare, piper și puțin cimbru uscat, după gust.
  • Amestecați și adăugați din când în când câte puțină apă, pe măsură ce orezul se gătește. În total ar trebui să ajungeți cam la 220-250 ml de apă, dar depinde și de tipul de orez folosit.
  • Când orezul este gătit, umplutura este gata, trebuie doar să o lăsăm să se răcească puțin.
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și pregătiți o formă care va merge la cuptor. Eu am folosit o tigaie de fontă cu diametrul de 26 cm. Ungeți forma cu ulei.
  • De obicei pachetele cu foi de plăcintă au cam 15 foi în interior. Eu am folosit 10 din cele 15 foi, cu restul de 5 foi am facut altceva (trigoane cu mere).
  • Foile trebuiesc ușor unse cu ulei înainte să le punem în formă. Folosiți o pensulă de bucătărie.
  • Așezați la baza formei 8 foi de plăcintă, în așa fel încât acestea să se suprapună doar pe jumătate în interiorul formei, iar marginile să rămână în exterior.
  • Turnați umplutura în formă și acoperiți cu marginile foilor de plăcintă.
  • Ungeți cu ulei și suprapuneți celelalte 2 foi de plăcintă rămase. Acoperiți cu ele plăcinta și ascundeți marginile în interior, sub plăcintă.
  • Ungeți foaia de deasupra cu puțin ulei și presărați semințele.
  • Dați plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute, până când este frumos rumenită deasupra.
  • Lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte să o tăiați. Este bună și când e caldă, dar nouă ne place mai mult rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!