Go Back
+ servings
Ciorbă de văcuță cu borș
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Ciorbă de văcuță cu borș

Preparare15 mins
Gătire3 hrs
Timp total3 hrs 15 mins
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 6 porții

Ingrediente

  • 700 g carne de vită cu os
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 felie de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cartofi nu prea mari
  • 150 ml suc de roșii
  • 200 ml borș (sau mai mult, după gust)
  • sare și piper după gust
  • leuștean pentru servit
  • opțional - smântână și ardei iute pentru servit

Mod de preparare

  • Puneți oasele la fiert cam în 3 litri de apă și puțină sare. Lăsați-le să fiarbă la foc mediu spre mic. Îndepărtați spuma care se formează deasupra. Fierbeți supa până când carnea e cam pe jumătate fiartă.
  • Dacă vreți să puteți degresa foarte bine supa, ideal ar fi să o lăsați să se răcească de pe o zi pe alta, apoi înlăturați pojghița de grăsime care s-a format, strecurați supa printr-o sită deasă (e opțional) și o aduceți din nou la temperatura de fierbere.
  • Curățați legumele și le tăiați cubulețe. Puneți în supă mai întâi morcovul, ceapa, țelina și rădăcina de pătrunjel, iar când acestea sunt pe jumătate fierte adăugați cartofii și ardeiul gras.
  • Scoateți oasele din supă, lăsați-le să se răcorească puțin, apoi le curățați de carne. Tăiați carnea cubulețe și o puneți din nou în oală. Potriviți gustul de sare.
  • Puneți acum și sucul de roșii, iar borșul îl fierbeți separat într-un ibric și îl adăugați și pe el în supă.
  • La final puneți leușteanul spălat și tocat mărunt.
  • Serviți ciorba de văcuță cât e caldă cu ardei iute și smântână pentru doritori.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!