Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Dați telemeaua pe răzătoare, la fel şi untul rece. Puneți-le într-un bol încăpător.
Adăugați ouăle bătute, smântâna și sare dacă mai e nevoie. Amestecați.
Turnați apoi făina şi turmericul dacă îl folosiți, și frământați doar până aveți un aluat omogen, nu mai mult!
Împărțiți aluatul în 3 părți, ca să vă fie mai ușor să îl lucrați.
Presarăți blatul de lucru cu puțină făină și întindeți o foaie cam de 0.5 cm grosime.
Decupați covrigeii și așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Marginile le mai frământați foarte puțin și le refolosiți.
Ungeți covrigeii cu ou bătut și presărați-i cu semințe la alegere.
Coaceți covrigeii timp de 12-15 minute, până când sunt frumos rumeniți.