Go Back
+ servings
Covrigei de casă cu telemea și semințe
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 14 votes

Covrigei de casă cu telemea și semințe

Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 3 tăvi

Ingrediente

  • 200 g telemea
  • 100 g unt cu 82% grăsime, rece de la frigider
  • 100 g smântână grasă
  • 2 ouă - unul în aluat, unul pentru uns deasupra
  • 400 g făină tip 000
  • sare după gust (depinde cât e de sărată brânza folosită)
  • aprox 70 g mix de semințe: in, floarea soarelui, susan, dovleac, mac, etc.
  • opțional - un vâf de cuțit de turmeric (pentru culoare)

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Dați telemeaua pe răzătoare, la fel şi untul rece. Puneți-le într-un bol încăpător.
  • Adăugați ouăle bătute, smântâna și sare dacă mai e nevoie. Amestecați.
  • Turnați apoi făina şi turmericul dacă îl folosiți, și frământați doar până aveți un aluat omogen, nu mai mult!
  • Împărțiți aluatul în 3 părți, ca să vă fie mai ușor să îl lucrați.
  • Presarăți blatul de lucru cu puțină făină și întindeți o foaie cam de 0.5 cm grosime.
  • Decupați covrigeii și așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Marginile le mai frământați foarte puțin și le refolosiți.
  • Ungeți covrigeii cu ou bătut și presărați-i cu semințe la alegere.
  • Coaceți covrigeii timp de 12-15 minute, până când sunt frumos rumeniți.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!