Go Back
+ servings
Paste cu creveti si sos pesto
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Paste cu creveți și sos pesto

Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2 porții

Ingrediente

  • 200 g paste la alegere (eu am folosit tagliatelle)
  • 250 g creveți decorticați, proaspeți sau congelați
  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 50 ml ulei
  • 4 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb, sec
  • 4 linguri de sos pesto (mai mult sau mai puțin, după gust)
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Daca folosiţi creveti congelaţi, aceștia sunt de obicei decorticați. Totuși, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
  • Fierbeți pastele în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
  • Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi turnați vinul alb, sare și piper după gust. Lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
  • Între timp au fiert pastele. Le scurgeţi de apă şi le puneţi în tigaie peste creveţi, adăugați sosul pesto și amestecați. Serviți imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!