Daca folosiţi creveti congelaţi, aceștia sunt de obicei decorticați. Totuși, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
Fierbeți pastele în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi turnați vinul alb, sare și piper după gust. Lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
Între timp au fiert pastele. Le scurgeţi de apă şi le puneţi în tigaie peste creveţi, adăugați sosul pesto și amestecați. Serviți imediat.