Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Dați merele pe răzătoare și amestecați-le cu zahărul și scorțișoara. Dacă considerați că sunt prea zemoase, e bine să le căliți câteva minute în ulei.
Pentru aluat amestecați pur și simplu toate ingredientele într-un bol încăpător.
Turnați jumătate din aluat în tavă și nivelați. Aluatul este foarte dens, și lipicios, se întinde mai greu, dar nu e o treabă imposibilă.
Ca să fie mai ușor de întins, nu puneți întreaga cantitate într-un sigur loc, ci puneți cu lingura grămăjoare de aluat distribuite în toată tava, umeziți dosul unei linguri cu puțină apă și apoi uniți grămăjoarele de aluat.
Puneți merele rase peste stratul de aluat, nivelați din nou.
Peste mere puneți restul de aluat, procedați ca mai sus ca să îl întindeți și nivelați. Băgați tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când prăjitura e ușor rumenită deasupra.
Scoateți prăjitura din tavă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
Dacă aveți atâta răbdare (eu nu am avut) lăsați prăjitura să se răcească înainte să o feliați.
Înainte de servire, pudrați prăjitura cu zahăr vanilat.