Go Back
+ servings
Prăjitură turnată cu mere
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 59 votes

Prăjitură turnată cu mere rase

Cea mai simplă rețetă de prăjitură turnată cu mere rase și scorțișoară. O prăjitură de post cu blat fraged și pufos, foarte ieftină și rapidă.
Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 470kcal

Ingrediente

blatul - pentru o tavă 35x20 cm

  • 450 g făină tip 000
  • 1 plic de praf de copt (am pus praf de copt cu șofran pentru o culoare mai frumoasă)
  • 150 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 320 ml apă minerală
  • 150 ml ulei

umplutura

  • 1.5 kg mere
  • 100-150 g zahăr (după gust sau depinde cât de dulci sunt merele)
  • scorțișoară după gust
  • opțional - 50 ml de ulei, dacă doriți să căliți merele

în plus

  • zahăr vanilat pentru pudrat înainte de servire

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Dați merele pe răzătoare și amestecați-le cu zahărul și scorțișoara. Dacă considerați că sunt prea zemoase, e bine să le căliți câteva minute în ulei.
  • Pentru aluat amestecați pur și simplu toate ingredientele într-un bol încăpător.
  • Turnați jumătate din aluat în tavă și nivelați. Aluatul este foarte dens, și lipicios, se întinde mai greu, dar nu e o treabă imposibilă.
  • Ca să fie mai ușor de întins, nu puneți întreaga cantitate într-un sigur loc, ci puneți cu lingura grămăjoare de aluat distribuite în toată tava, umeziți dosul unei linguri cu puțină apă și apoi uniți grămăjoarele de aluat.
  • Puneți merele rase peste stratul de aluat, nivelați din nou.
  • Peste mere puneți restul de aluat, procedați ca mai sus ca să îl întindeți și nivelați. Băgați tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când prăjitura e ușor rumenită deasupra.
  • Scoateți prăjitura din tavă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
  • Dacă aveți atâta răbdare (eu nu am avut) lăsați prăjitura să se răcească înainte să o feliați.
  • Înainte de servire, pudrați prăjitura cu zahăr vanilat.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 470kcal | Carbohidrați: 78g | Proteine: 6g | Grăsimi: 16g | Fibre: 5g | Zahăr: 41g