Go Back
Tocanita de ciuperci cu sos de rosii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Tocăniță de ciuperci cu sos de roșii

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Retete de post

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Champignon
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 150 ml suc de roșii
  • sare și piper după gust
  • cimbru, frunze de dafin
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Tăiați mărunt legumele (mai puțin ciupercile) și puneți-le la călit în ulei.
  • Spălați ciupercile și tăiați-le cuburi mai măricele.
  • Când legumele s-au înmuiat, puneți și ciupercile tăiate peste ele și adăugați cimbru, dafin,sare și piper după gust.
  • Lăsați ciupercile să se gătească amestecând din când în când. În mod normal ciupercile își vor lăsa suficientă apă încât să nu mai fie nevoie să adăugați și voi suplimentar. Totuși, dacă credeți că e nevoie, puteți pune o ceșcuță mică de apă.
  • Ciupercile se gătesc repede, cam în 15 minute puteți turna și sucul de roșii. Lăsați tocănița să mai dea câteva clocote, cam 10 minute, apoi puteți stinge focul.
  • Presărați tocănița de ciuperci cu pătrunjel proaspăt și serviți-o imediat, cu mămăliguță sau cu pâine, după dorință.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!