Go Back
+ servings
Peste mic prajit in malai
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Pește mic prăjit în mălai

Rețeta de pește mic prăjit în mălai. Cum se face peștele prăjit crocant, care se mănâncă cu totul. Hamsii, obleți, chitici, baboi, jai, plevușcă, etc.
Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4 porții
Calories: 470kcal

Ingrediente

  • 500 g pește mic
  • 150 g mălai
  • sare după gust
  • aprox. 400 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Curățați peștișorii de mațe și solzi și spălați-i bine în câteva ape.
  • Scurgeți peștele de apă și presărați-l cu sare. Amestecați și frecați peștele cu mâinile să ajungă sarea peste tot. Lăsați-l așa 5-10 minute.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. Uleiul să fie bine încins când puneți peștele.
  • Treceți peștii prin mălai, scuturați excesul și prăjiți-i pe ambele părți la foc mare până devine auriu.
  • Scoateți peștele prăjit pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei și nu îi suprapuneți unii peste alții ca să nu se înmoaie.
  • Serviți peștii prăjiți cu mujdei de usturoi și mămăliguță.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 470kcal | Carbohidrați: 29g | Proteine: 26g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 63mg | Fibre: 2g | Zahăr: 1g