Pește mic prăjit în mălai
Rețeta de pește mic prăjit în mălai. Cum se face peștele prăjit crocant, care se mănâncă cu totul. Hamsii, obleți, chitici, baboi, jai, plevușcă, etc.
Preparare15 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4 porții
Calories: 470kcal
- 500 g pește mic
- 150 g mălai
- sare după gust
- aprox. 400 ml ulei pentru prăjit
Curățați peștișorii de mațe și solzi și spălați-i bine în câteva ape.
Scurgeți peștele de apă și presărați-l cu sare. Amestecați și frecați peștele cu mâinile să ajungă sarea peste tot. Lăsați-l așa 5-10 minute.
Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. Uleiul să fie bine încins când puneți peștele.
Treceți peștii prin mălai, scuturați excesul și prăjiți-i pe ambele părți la foc mare până devine auriu.
Scoateți peștele prăjit pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei și nu îi suprapuneți unii peste alții ca să nu se înmoaie.
Serviți peștii prăjiți cu mujdei de usturoi și mămăliguță.
Calorii: 470kcal | Carbohidrați: 29g | Proteine: 26g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 63mg | Fibre: 2g | Zahăr: 1g