semințele unei păstăi de vanilie sau zahăr vanilat Bourbon pe care îl scădeți din cantitatea totală de zahăr
un praf de sare
1lingurăzahăr pudră pentru finisat
Mod de preparare
Treceți puțin cu sucitorul peste foaia de aluat ca să o mai subțiati puțin. Nu ne dorim rulouri foarte groase.
Împărțiți foaia de aluat de foietaj în 12 fâșii pe care le înfășurați pe formele metalice pentru rulouri.
Coaceți rulourile la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei e 200-220 grade Celsius)
Puneți la fiert laptele împreună cu smântâna și păstaia de vanilie despicată.
Separat mixați gălbenușurile împreună cu zahărul tos (și cu cel Bourbon dacă nu ați folosit păstaie de vanilie) și un praf de sare, până când se deschid la culoare și devin spumă.
Adăugați amidonul și mixați scurt, doar cât să se încorporeze.
Între timp a ajuns și laptele la punctul de fierbere. Scoateți păstaia de vanilie. Dacă doriți, puteți să strecurați laptele printr-o sită foarte fină ca să îndepărtați semințele de vanilie. Eu una nu îl strecor.
Turnați laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, puțin câte puțin amestecând continuu cu mixerul sau cu un tel de mână.
Turnați compoziția în vasul în care ați fiert laptele și fierbeți crema la foc mic, amestecând -continuu ca să nu se lipească de pereții cratiței și să se afume. Ar trebui să dureze cam minute, până când crema se îngroașă.
Turnați crema într-un vas curat, cu gura mai largă și acoperiți-o cu o folie alimentară lipită chiar pe suprafața cremei ca să nu facă pojghiță deasupra.
Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, apoi mutați-o la frigider pentru cel puțin 4 ore , de preferat de seara până dimineața.
Umpleți rulourile cu crema de vanilie, folosind un poș cu dui stelat. Dacă nu aveți poș, puneți crema într-o pungă și tăiați punga la un capăt.
Pudrați rulourile cu un strat fin de zahăr vanilat și sunt gata de servit.
Rulourile cu cremă de vanilie se pot păstra la frigider timp de 2-3 zile, dar trebuie să știti că foietajul se va mai înmuia puțin.
Notă
Dacă doriți o cremă mai fermă, după ce o scoateți de la frigider, o puteți mixa cu 100 g de mascarpone.