Go Back
+ servings
Crinkles cu ciocolata alba
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Crinkles cu ciocolată albă și portocale

Preparare20 minutes
Gătire10 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 40 buc

Ingrediente

Mod de preparare

  • Tăiați ciocolata bucăți și se punți-o la topit la bain marie împreună cu untul, apoi o dați deoparte și o lăsați să se răcească.
  • Mixați ouăle împreună cu zahărul până se albesc iar zahărul este complet dizolvat.Amestecați ouăle bătute cu ciocolata topită.
  • În compoziția de mai sus încorporați făina, praful de copt, coaja de portocale și sarea.
  • Puneți aluatul într-o pungă sau în folie alimentară și îl dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau 1 oră la congelator.
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Scoateți aluatul de la rece și se formați biluțe pe cât posibil egale ca mărime.
  • Tăvăliți biluțele de aluat prin zahărul pudră în așa fel încât să fie bine și uniform acoperite.
  • Aşezaţi fursecurile în tavă lăsând suficient spaţiu între ele pentru că se vor lăţi la copt. Mie mi-au încăput 20 de fursecuri într-o tavă. Am copt pe rând 2 tăvi.
  • Coaceţi fursecurile timp de maxim 10 minute. Nu depășiți acest timp! Deşi par moi, fursecurile se vor întări după ce se răcesc.
  • Cât timp se coace prima serie de fursecuri, păstraţi restul de aluat la frigider, abia apoi le formaţi şi le coaceţi.
  • Lăsaţi fursecurile să se răcească în tavă. Nu încercaţi să le scoateți din tavă cât sunt calde pentru că sunt foarte moi şi se deformează uşor.
  • Fursecurile crinkles se păstrează foarte bine într-un loc uscat timp de 5-6 zile dacă le puneţi într-o cutie de carton cu capac sau pe un platou acoperit cu hârtie.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!