Gogoși cu lingura
Gogoși cu lingura, cea mai ușoară rețetă de gogoși, fără dospire! Moi, delicioase și gata imediat!
Preparare10 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 porții
Calories: 187kcal
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- un praf de sare
- 250 ml iaurt gras
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 160 g făină
- un vârf de linguriță praf de copt
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru servit
Bateți ouăle cu zahărul și sarea.
Adăugați iaurtul și coaja de lămâie și amestecați să se omogenizeze.
Adăugați făina și praful de copt. Omogenizați din nou.
Puneți uleiul la încins într-o tigaie puțin mai adâncă. Gogoșile trebuiesc prăjite în baie de ulei ca să fie ușor de întors de pe o parte pe alta.
Când uleiul este încins începeți să puneți gogoșile. Eu am folosit pentru dozaj o cupă de înghețată. Dacă nu aveți, puteți folosi o lingură mai adâncă.
Gogoșile se prăjesc foarte repede, stați cu ochii pe ele și imediat ce s-au rumenit pe o parte, le întoarceți pe partea cealaltă.
Scoateți gogoșile pe o farfurie în care ați pus șervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Pudrați gogoșile pe ambele părți cu zahăr vanilat și serviți.
Calorii: 187kcal | Carbohidrați: 31g | Proteine: 7g | Grăsimi: 4g | Colesterol: 87mg | Fibre: 1g | Zahăr: 10g | Vitamina A: 162IU | Calciu: 69mg