Salată de creveți cu castraveți și mărar
Rețeta de salată de creveți cu castraveți și mărar. Poate fi un prânz ușor și rapid sau un aperitiv elegant. Cum se gătesc creveții în unt cu usturoi.
Preparare5 minutes mins
Gătire3 minutes mins
Timp total8 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 porții
Calories: 314kcal
- 300 g creveți (proaspeți sau decongelați)
- 1 castravete Fabio (sau 4 castraveți mici)
- 40 g unt
- 3-4 căței de usturoi
- sare și piper - după gust
- mărar și suc de lămâie - după gust
Topiți untul în tigaie, căliți puțin usturoiul trecut prin presă, apoi adăugați creveții, sare, piper și amestecați. Nu îi lăsați mai mult de 3 minute.
Când creveții sunt gata, îi scoateți pe un prosop de hârtie absorbantă.
Tăiați castraveții felii subțiri, asezonați cu sare, piper, mărar și suc de lămâie după gust.
Adăugați creveții peste castraveți, amestecați și serviți imediat.
Calorii: 314kcal | Carbohidrați: 4g | Proteine: 32g | Grăsimi: 19g | Colesterol: 421mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g