Go Back
+ servings
Pilaf de hrisca cu ciuperci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Pilaf de hrișcă cu legume

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Așteptare15 mins
Timp total55 mins
Categorie: Retete de post
Porții: 2 porții

Ingrediente

  • 100 g semințe de hrișcă
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras de preferat roșu
  • 3-4 ciuperci mici
  • 250 ml supă de legume (sau apă)
  • sare, piper, cimbru uscat - după gust
  • pătrunjel pentru servit

Mod de preparare

  • Cam cu 2 ore înainte sa vă apucați de gătit, puneți hrișca la înmuiat în apă cât să o acopere bine.
  • Tăiați legumele cuburi și căliți-le câteva minute în ulei.
  • Adăugați hrișca, supa de legume (sau apa), apoi sare, piper și cimbru uscat, după gust.
  • Lăsați pilaful să fiarbă la foc mic. Nu amestecați decât la început. După ce încep să fiarbă, semințele de hrișcă devin foarte fragile și dacă amestecați mai energic e posibil să se transforme în piure :)
  • Când semințele de hrișcă sunt aproape fierte (durează cam 30 de minute), stingeți focul și mai lăsați pilaful acoperit cu capac încă 15 minute.
  • Pilaful de hrișcă se poate servi cald sau rece. Îl puteți folosi și drept garnitură lângă orice carne sau cârnați, de exemplu.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!