Dacă este cazul, foile de plăcintă trebuiesc dezghețate înainte să vă apucați de treabă.
Puneți stafidele la înmuiat în apă călduță cu puțin rom. Ar trebui să stea la înmuiat cam jumătate de oră ca să se hidrateze.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Amestecați brânza de vaci cu ouăle bătute, un praf de sare, coaja de lămâie și extractul de vanilie. Nu puneți zahărul tos în acest amestec, pentru că va înmuia brânza!
Adăugați în amestecul de mai sus stafidele hidratate și bine scurse de apă.
Luați o foaie de plăcintă, o ungeți cu puțin ulei folosind o pensulă și peste ea suprapuneți încă o foaie. Ungeți și a doua foaie cu ulei.
Tăiați cele 2 foi suprapuse pe lungime, în 4 fâșii egale.
Puneți câte o lingură din compoziția de mai sus pe capătul fiecărei fâșii. Peste brânză puneți câte o linguriță de zahăr și imediat împachetați fâșiile în formă de triunghi.
Așezați trigoanele în tavă. Nu cresc prea mult la copt, așa că nu trebuie să lăsați foarte mult loc între ele. Mie mi-au încăput toate într-o singură tavă. Dacă nu vă încap, le coaceți în două serii, dar aveți grijă să le umpleți cu brânză exact înainte de coacere.
Ungeți trigoanele cu gălbenuș de ou și presărați puțin zahăr tos deasupra. Se va carameliza și va da gust și aspect frumos.
Coaceți trigoanele pentru 30-35 de minute, în funcție de cuptor, până când sunt rumenite.
Se servesc calde sau reci, presărate opțional cu zahăr pudră.