Go Back
+ servings
Trigoane cu branza de vaci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă

Preparare20 minutes
Gătire30 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 20 trigoane

Ingrediente

Mod de preparare

  • Dacă este cazul, foile de plăcintă trebuiesc dezghețate înainte să vă apucați de treabă.
  • Puneți stafidele la înmuiat în apă călduță cu puțin rom. Ar trebui să stea la înmuiat cam jumătate de oră ca să se hidrateze.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Amestecați brânza de vaci cu ouăle bătute, un praf de sare, coaja de lămâie și extractul de vanilie. Nu puneți zahărul tos în acest amestec, pentru că va înmuia brânza!
  • Adăugați în amestecul de mai sus stafidele hidratate și bine scurse de apă.
  • Luați o foaie de plăcintă, o ungeți cu puțin ulei folosind o pensulă și peste ea suprapuneți încă o foaie. Ungeți și a doua foaie cu ulei.
  • Tăiați cele 2 foi suprapuse pe lungime, în 4 fâșii egale.
  • Puneți câte o lingură din compoziția de mai sus pe capătul fiecărei fâșii. Peste brânză puneți câte o linguriță de zahăr și imediat împachetați fâșiile în formă de triunghi.
  • Așezați trigoanele în tavă. Nu cresc prea mult la copt, așa că nu trebuie să lăsați foarte mult loc între ele. Mie mi-au încăput toate într-o singură tavă. Dacă nu vă încap, le coaceți în două serii, dar aveți grijă să le umpleți cu brânză exact înainte de coacere.
  • Ungeți trigoanele cu gălbenuș de ou și presărați puțin zahăr tos deasupra. Se va carameliza și va da gust și aspect frumos.
  • Coaceți trigoanele pentru 30-35 de minute, în funcție de cuptor, până când sunt rumenite.
  • Se servesc calde sau reci, presărate opțional cu zahăr pudră.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!