Tortellini cu sos alb
Rețeta de tortellini cu sos alb, cea mai rapidă rețetă de paste. Tortellini cu sos de smântână aromat usturoi, busuioc și nucșoară.
Preparare5 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 3 porții
Calories: 492kcal
- 250 g tortellini
- 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
- 3 căței de usturoi
- 2 lingurițe busuioc uscat
- sare, piper, nucșoară - după gust
- optional - cașcaval sau parmezan ras
- opțional - busuioc verde sau pătrunjel pentru servit
Fierbeți tortellini exact așa cum scrie pe pachet. Ale mele au avut nevoie de 7 minute.
Într-o tigaie încăpătoare puneți smântâna, usturoiul și restul condimentelor, după gust.
Lăsați smântâna să se încălzească. Dacă doriți să o mai subțiați, adăugați 1 polonic de apa în care au fiert pastele.
Peste sos, puneți tortellini scurși de apa în care au fiert și lăsați-i 1-2 minute la foc mic cât să se umple de arome.
Dacă doriți, adăugați parmezan sau cașcaval ras.
Serviți tortellini cu sos alb imediat, cu busuioc sau pătrunjel verde.
Calorii: 492kcal | Carbohidrați: 39g | Proteine: 15g | Grăsimi: 31g | Colesterol: 107mg | Fibre: 3g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 1021IU | Calciu: 169mg