Go Back
+ servings
Paste cu carnati si branza de burduf
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Paste cu cârnați și brânză de burduf

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 4 cârnați (eu am folosit cârnați de casă din amestec porc și vită)
  • 100 g brânză de burduf (am folosit brânza cu gust strașnic De la Ferma cu Omenie)
  • 200 ml smântână de gătit (20% grăsime)
  • 180 g paste uscate (am folosit fusilli)
  • piper și nucșoară după gust (eu nu am mai pus sare)
  • pătrunjel sau mărar pentru servit

Mod de preparare

  • Tăiați cârnații în bucăți cam de 2 cm și puneți-i într-o tigaie care va merge la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. Puteți să îi și prăjiți dacă vă plac mai mult așa, dar sunt destule grăsimi în rețetă, eu nu am vrut să mai adaug și ulei.
  • Puneți pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Când cârnații sunt gata, îi scoateți și îi păstrați la cald într-un castron. Dacă au lăsat prea multă grăsime în tigaie, poate veți dori să mai scurgeți din ea.
  • În grăsimea scursă de la cârnați puneți brânza de burduf tăiată cuburi și smântâna. Adăugați piper și scorțișoară. Gustați și decideți dacă trebuie și sare. Eu nu am pus. Amestecați sosul pe foc mic până când brânza de burduf este topită. Dacă doriți să mai subțiați sosul, adăugați puțin din apa în care au fiert pastele.
  • Puneți cârnații în sosul de brânză, apoi pastele scurse de apă. Lăsați totul la foc foarte mic 2-3 minute să se împrietenească toate aromele. Amestecați continuu să nu se lipească sosul.
  • Presărați cu pătrunjel sau mărar și serviți imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!