Go Back
+ servings
Brownie cu unt de arahide si migdale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Brownie cu unt de arahide și migdale

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 8 porții

Ingrediente

pentru o tavă de aprox 20x30 cm

  • 100 g migdale
  • 100 g ciocolată cu 70% cacao (am folosit Nestle Dessert Noir)
  • 100 g unt cu minim 80% grăsmine
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 2 linguri zdravene de unt de arahide (am folosit creamy de la SanoVita)
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 50 ml whisky (sau un coniac bun)
  • 100 g făină tip 000
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

  • Dacă folosiți migdale crude, va trebui mai întâi să le încălziți câteva minute în tigaie. Vor avea o aromă mai intensă.
  • După ce se răcesc migdalele, tocați-le cu un cuțit sau cu un chopper, dar nu prea mărunt.
  • Tăiați ciocolata mărunt și puneți-o la topit împreună cu untul. Lăsați amestecul să se răcească.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți o hârtie de copt în tavă.
  • Mixați ouăle împreună cu zahărul până când se albesc, apoi adăugați 2 linguri zdravene de unt de arahide, vanilia și whisky sau coniac. Mixați din nou cât să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați ciocolata topită în amestecul de ouă și zahăr și omogenizați.
  • Adăugați cam ¾ din migdalele tocate. Restul le păstrați deoparte.
  • Încorporați făina și sarea în compoziția de mai sus, apoi turnați totul în tavă. Deasupra presărați migdalele păstrate deoparte.
  • Dați tava la cuptor pentru 30 de minute.
  • Așteptați să se răcească prăjitura, îndreptați marginile și porționați
  • Brownie e bună și fierbinte, cu un glob de înghețată de vanilie, dar eu una o prefer după ce se răcește. Interiorul rămâne umed și ciocolatos, iar exteriorul e uscat și puțin crocant.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!