Dacă folosiți migdale crude, va trebui mai întâi să le încălziți câteva minute în tigaie. Vor avea o aromă mai intensă.
După ce se răcesc migdalele, tocați-le cu un cuțit sau cu un chopper, dar nu prea mărunt.
Tăiați ciocolata mărunt și puneți-o la topit împreună cu untul. Lăsați amestecul să se răcească.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți o hârtie de copt în tavă.
Mixați ouăle împreună cu zahărul până când se albesc, apoi adăugați 2 linguri zdravene de unt de arahide, vanilia și whisky sau coniac. Mixați din nou cât să se omogenizeze compoziția.
Turnați ciocolata topită în amestecul de ouă și zahăr și omogenizați.
Adăugați cam ¾ din migdalele tocate. Restul le păstrați deoparte.
Încorporați făina și sarea în compoziția de mai sus, apoi turnați totul în tavă. Deasupra presărați migdalele păstrate deoparte.
Dați tava la cuptor pentru 30 de minute.
Așteptați să se răcească prăjitura, îndreptați marginile și porționați
Brownie e bună și fierbinte, cu un glob de înghețată de vanilie, dar eu una o prefer după ce se răcește. Interiorul rămâne umed și ciocolatos, iar exteriorul e uscat și puțin crocant.