Go Back
+ servings
Somon in crusta de pesmet
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Somon în crustă de pesmet la cuptor

Preparare10 mins
Gătire15 mins
Timp total25 mins
Categorie: Rețete cu peşte
Porții: 2 porții

Ingrediente

  • 300 g file de somon
  • 50 g pesmet Panko
  • 3 lingurițe de muștar
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură vin alb
  • sare și piper după gust
  • câteva frunze de pătrunjel

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă de mărime potrivită.
  • Rumeniți pesmetul pentru 2-3 minute într-o tigaie, amestecând continuu, până capătă o culoare frumoasă.
  • Amestecați muștarul, cu uleiul, vinul alb, piper și puțin pătrunjel tocat mărunt. Dacă este necesar puneți și sare după gustul vostru. Eu nu am mai pus.
  • Tamponați fileurile cu un prosop de hârtie. Dacă peștele este umed, nu se va lipi sosul de el.
  • Îmbrăcați fileurile de somon în sosul de muștar, apoi tăvăliți-le prin pesmetul rumenit.
  • Așezați fileurile în tavă și dați-le la cuptor pentru 15 minute. Peștele se va găti numai bine și va rămâne suculent în interior.
  • Serviți somonul în crustă de pesmet imediat, alături de o salată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!