Go Back
+ servings
Curry de naut
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Curry de năut

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Retete de post
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 1 ceapă uscată
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură cu vârf unt de arahide
  • 1 conservă de cocos (400 ml)
  • 150 ml suc de roșii
  • 1 conservă de năut (400 g)
  • 2-3 linguri curry
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Tocați ceapa mărunt, la fel și usturoiul, apoi căliți-le pe amândouă în ulei încins câteva minute, până când ceapa devine translucidă.
  • Adăugați untul de arahide, lăsați-l să se înmoaie și să devină lichid, apoi puneți pudra de curry puțin câte puțin și gustați să vedeți cât de intensă vă place să fie aroma lui.
  • Turnați crema de cocos, sucul de roșii și năutul, potriviți gustul de sare și piper, apoi lăsați mâncarea să dea câteva clocote la foc mic, ca să se împrietenească bine toate aromele.
  • Presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți simplu, sau cu o garnitură de orez.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!