Go Back
+ servings
prune in ciocolata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prune în ciocolată

Rețeta de prune uscate, umplute cu nuci și trase în ciocolată
Preparare15 mins
Gătire5 mins
timp de uscare30 mins
Timp total50 mins
Categorie: Deserturi
Porții: 32 buc

Ingrediente

  • aprox. 30-32 prune uscate, fără sâmburi (pot fi afumate sau neafumate, după cum vă plac)
  • 200 g ciocolată neagră (min. 70% cacao)
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g miez de nucă

Mod de preparare

  • Prunele trebuiesc trecute printr-un jet de apă pentru a le curăța de praf, apoi tamponate cu prosoape de hârtie și lăsate de seara până dimineața să se usuce foarte bine. Dacă sunt umede, nu se va lipi ciocolata de ele!
  • Alegeți jumătăți întregi de miez de nucă pe care le rumeniți timp de 3-4 minute în tigaie sau la cuptor pentru a le intensifica aroma.
  • Introduceți miezul de nucă în interiorul prunelor, în locul sâmburelui.
  • Miezul de nucă rămas după ce ați umplut prunele îl măcinați fin cu ajutorul unui chopper.
  • Mărunțiți ciocolata și puneți-o la topit cu 2 linguri de ulei. O topiți fie la bain marie, fie la microunde, în 4 cicluri de câte un minut.
  • Treceți prunele umplute cu nuci prin ciocolată topită, apoi le scoateți pe o hârtie de copt.
  • Presărați-le cu miez de nucă măcinat fin și lăsați-le într-un loc răcoros să se usuce ciocolata.
  • Se păstrează în cutii de carton, într-un loc uscat și răcoros (nu la frigider!)

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!