Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați forma cu hârtie de copt, sau o ungeți cu unt/ulei și o pudrați cu făină. Ideal ar fi să folosiți o formă rotundă cu inel detașabil ca să puteți scoate cu ușurință pasca.
Bateți spumă albușurile, adăugați apoi zahărul și mixați până spuma se îngroașă din nou, e lucioasă, iar zahărul e dizolvat.
Încorporați gălbenușurile și vanilia.
La final încorporati făina și sarea, amestecând cu o spatulă ușor de jos în sus, pentru a nu scoate aerul înglobat în spuma de gălbenușuri.
Turnați pandișpanul în formă, nivelați și îl dați la cuptor pentru 15 minute.
Pentru umplutură, amestecați toate ingredientele din listă. Nu e nevoie ca stafidele să fie hidratate înainte, ele vor prelua din umiditatea lăsată de smântână și se vor umfla în cuptor. E suficient doar să le spălați și să le scurgeți foarte bine de apă.
După cele 15 minute, scoateți blatul din cuptor. Ar trebui să fie închegat, dar moale, dacă îl apăsați cu degetul va rămâne urma.
Puneți umplutura de brânză cu o lingură peste pandișpan. Baza se va lăsa puțin, dar marginile vor rămâne ridicate.
Dați pasca la cuptor pentru încă 30-35 de minute sau până când umplutura de brânză este închegată și ușor rumenită.
Scoateți pasca din cuptor și lăsați-o 15-20 de minute în formă, apoi cu grijă îndepărtați inelul metalic. Pasca e foarte fragedă și dacă nu o manevrați cu atenție se poate rupe
Feliați pasca doar după ce s-a răcit. Opțional o puteți presăra cu zahăr pudră.