Go Back
+ servings
Pasca cu blat de pandispan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 17 votes

Pască cu blat de pandișpan

Pască cu blat de pandișpan, o rețetă simplă și rapidă. Pască cu blat aerat și umplutură delicioasă de brânză dulce și stafide.
Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4 porții

Ingrediente

pentru o tavă cu diametrul de 18 cm

    blatul

    • 3 ouă
    • 3 linguri de zahăr
    • 3 linguri de făină
    • 1 linguriță pudră de vanilie
    • un praf de sare

    umplutura

    Mod de preparare

    • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați forma cu hârtie de copt, sau o ungeți cu unt/ulei și o pudrați cu făină. Ideal ar fi să folosiți o formă rotundă cu inel detașabil ca să puteți scoate cu ușurință pasca.
    • Bateți spumă albușurile, adăugați apoi zahărul și mixați până spuma se îngroașă din nou, e lucioasă, iar zahărul e dizolvat.
    • Încorporați gălbenușurile și vanilia.
    • La final încorporati făina și sarea, amestecând cu o spatulă ușor de jos în sus, pentru a nu scoate aerul înglobat în spuma de gălbenușuri.
    • Turnați pandișpanul în formă, nivelați și îl dați la cuptor pentru 15 minute.
    • Pentru umplutură, amestecați toate ingredientele din listă. Nu e nevoie ca stafidele să fie hidratate înainte, ele vor prelua din umiditatea lăsată de smântână și se vor umfla în cuptor. E suficient doar să le spălați și să le scurgeți foarte bine de apă.
    • După cele 15 minute, scoateți blatul din cuptor. Ar trebui să fie închegat, dar moale, dacă îl apăsați cu degetul va rămâne urma.
    • Puneți umplutura de brânză cu o lingură peste pandișpan. Baza se va lăsa puțin, dar marginile vor rămâne ridicate.
    • Dați pasca la cuptor pentru încă 30-35 de minute sau până când umplutura de brânză este închegată și ușor rumenită.
    • Scoateți pasca din cuptor și lăsați-o 15-20 de minute în formă, apoi cu grijă îndepărtați inelul metalic. Pasca e foarte fragedă și dacă nu o manevrați cu atenție se poate rupe
    • Feliați pasca doar după ce s-a răcit. Opțional o puteți presăra cu zahăr pudră.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!